Laat mij Vruchtbaar zijn

Laat mij Vruchtbaar zijn

Grote Geest, laat mij alsjeblieft zien wat ik hier kom doen op deze aarde en laat me ook de vorm zien waarin ik dat kan doen.
Ik vind het niet simpel. Ik laat me afleiden door wat er in de krant staat, ik wind me op over de onwaarheden die erin staan, het tendentieuze ervan, het gebrek aan visie en gevoel voor rechtvaardigheid.
En het is niet vruchtbaar. Ik heb geen stem of weet hem niet te verheffen, ik heb het doorzettingsvermogen en het talent niet, om artikel na artikel hun ongelijk aan te tonen. Een dwaas kan meer beweren dan 100 wijzen kunnen weerleggen en in dit geval zijn het miljoenen dwazen met maar één wijze en dat ben ik.
Nina zegt: het is niet de strijd tussen links en rechts, tussen gelijk en ongelijk dat ons verder zal brengen.
Dus niet in strijd met de wreld. Niet meer op die strijd gefocust, maar gericht op vrede. Innerlijke vrede. De dingen doen die wel nuttig zijn. De goeie zaadjes water geven. Het goeie doen. Misschien zelfs wel weinig doen.
Ik ga vandaag wandelen. Ik neem deze vraag mee uit wandelen. Ik neem u mee uit wandelen, de wereld mee uit wandelen. Ik ga wandelen voor de wereldvrede. Ik kom u ongetwijfeld ergens tegen. Wij zijn allemaal bezig aan dezelfde wandeltocht. God is groot. Wij wandelen in zijn hand.