Verbreek de Ketting niet!

Degene die ik zal worden is naar mij op zoek.
Degene die ik zal worden weet precies waar ik ben, hij zou ook wel naar mij toe kunnen komen, maar, dat zou tegen de stroom in zijn, tegen de ontwikkeling. De bedoeling is, dat ik zelf diegene vind die ik worden zal.

Ik hoef het niet alleen te doen. Hij geeft me aanwijzingen, fluistert me dingen in het oor. Laat me slapen, maakt me wakker. Hij is constant met me in de weer, wedergeboorte na wedergeboorte. Hij weet me altijd te vinden, is altijd zo verschrikkelijk blij als hij mij terugvindt. Soms kom ik hem tegen in een menselijke vorm. Op straat, in het theater. In de vorm van een man of een vrouw. De verpakking is niet belangrijk. De status van de persoon evenmin.
In dromen is hij bij me. Hij wiegt mijn hoofd. Neemt me mee naar een grote tuin omheind met cypressen. Vertelt me alles over de bloemen die daar groeien, de vruchten die ze zullen dragen.(…)