Heeft u een Droom?

Goeie vraag Frans, maar vertel eens… heb je zelf een droom?

– Ik weet het niet. Niet met zoveel woorden. Misschien met veel meer woorden.

Hij zocht in zichzelf. Dwz hij zocht niet werkelijk in zichzelf. Hij wilde graag het goede antwoord geven. Een goed antwoord geven. Iets dat goed klonk, wijs. Misschien zelfs iets dat een zekere indruk zou maken.
Toen hij dat eenmaal door had vermande hij zich.

– Zie je, ik schrijf deze stukjes voornamelijk voor mijzelf. Als ik iets beweer is dat niet omdat ik eea allang heb uitgevogeld en het nu de wereld verkondig. Ik beweer het enkel opdat ik het mezelf hoor zeggen. Ik zeg het voor mij zelf. Hardop. Zodat ik het kan horen, zodat ik kan voelen of het waar is. Of het me ergens brengt, naar het midden, naar vrede. Ik schrijf deze stukjes om mezelf naar vrede te schrijven.
Ik leef eigenlijk zonder droom. Doelloos. Er is geen perspectief. Ik voel het moment van nu, althans ik probeer het te voelen en ja, dat is vaak erg goed.
Degene die ik worden zal, is altijd in dat moment. Dat is het grote verschil met degene die ik nu ben. Die ik worden zal stapt niet meer uit het nu. Die is steeds in de genade van het moment. Ook als hij met andere mensen is. Als hij boodschappen doet, bij vrienden, bij vreemden.
Hij is steeds in het leven aanwezig. Proeft steeds het leven. Is steeds in waarheid. En spreekt waarheid.
Voila.
Dat is mijn droom.
Nu heb ik hem toch nog gevonden.
Wat een leuke verrassing.
Wat een goed begin van de dag.
Het is misschien geen spectaculaire droom, maar het is mijn droom.
Ik vind het een lieve droom!